Piškotki

Če ste obiskovalec spletne strani SKY kreativne rešitve, Marko Testen s.p., Čargova ulica 11, Kanal (v nadaljevanju kot “SKY Kreativa” ali “mi” oz “jaz”), o vas zbiramo podatke z uporabo piškotkov. SKY Kreativa zaradi boljše uporabniške izkušnje ter prikaza oglasov uporablja piškotke. 
 
Zato vas prosimo, da za čim boljšo uporabniško izkušnjo in tudi personalizirane vsebine in oglase stisnete gumb »sprejmi«.
 
Svoje soglasje lahko kadar koli spremenite ali umaknete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani.
Preberite več o tem, kdo smo, kako nas lahko kontaktirate in kako obdelujemo osebne podatke v naši politiki zasebnosti.
Vaša privolitev velja za naslednje domene: skykreativa.si

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

NUJNI: Nekateri piškotki so ključni, da lahko izkusite popolno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečujejo kakršne koli varnostne grožnje. Ne zbirajo in ne hranijo nobenih osebnih podatkov. Na primer, ti piškotki vam omogočajo, da se prijavite v svoj račun in dodate izdelke v svojo košarico in varno na blagajno.

ANALITIČNI: Ti piškotki nam omogočajo štetje obiskov in virov prometa, da lahko merimo in izboljšamo uspešnost našega spletnega mesta. Pomagajo nam vedeti, katere strani so najbolj in najmanj priljubljene, in videti, kako se obiskovalci gibljejo po spletnem mestu. Ti piškotki lahko zbirajo IP naslov in ustvarijo randomiziran edinstven identifikator, ki analizira, kako pogosto obiskovalec obiskuje isto spletno mesto in druge meritve, kot so ogledi strani, spletno mesto napotnice (tj. S katerega mesta je obiskovalec prišel) in meritve premetavanja. Če teh piškotkov ne dovolite, ne bomo vedeli, kdaj ste obiskali našo spletno stran in ne bomo mogli spremljati njene uspešnosti. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati uspešnost spletnega mesta in kje ga je treba izboljšati.

IMENAMENSKRBNIKTRAJANJE
_gaDovoli  rabo Google Analyticsskykreativa.si2 leti
_gatDovoli  rabo Google Analyticsskykreativa.si10 minut
_gidDovoli  rabo Google Analyticsskykreativa.si24 ur
 

 

TRŽENJE:

Ti piškotki se uporabljajo za personalizacijo oglasov, ki vam jih prikazujemo, tako da so za vas pomembni. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost teh oglaševalskih kampanj. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko ponudniki oglasov uporabljajo tudi za prikazovanje oglasov na drugih spletnih mestih v brskalniku. Te piškotke lahko prek našega spletnega mesta postavijo naši oglaševalski partnerji, ki so lahko ločeni upravljavci pridobljenih podatkov. Piškotki delujejo predvsem z edinstveno identifikacijo vaše naprave (npr. ID za oglaševanje, IP naslov, geolokacija) in se uporabljajo za izdelavo profila vaših interesov in za prikaz ustreznih oglasov na naših in drugih spletnih mestih. Če teh piškotkov ne dovolite, boste imeli manj ciljano oglaševanje.

IME

NAMENSKRBNIKTRAJANJE
DSIDUporabljeno s strani Google-a za oglaševanjedouble-click.net2 leti
IDEUporabljeno s strani Google-a za oglaševanjedouble-click.net2 leti

Funkcionalni: To so piškotki, ki pomagajo določenim nepomembnim funkcionalnostim na naši spletni strani. Te funkcionalnosti vključujejo vdelavo vsebine, kot so videoposnetki ali deljenje vsebine na spletnem mestu na platformah družbenih medijev. Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Nastavitve: Ti piškotki nam pomagajo shraniti vaše nastavitve in nastavitve brskanja, kot so jezikovne nastavitve, tako da boste imeli boljšo in učinkovitejšo izkušnjo pri prihodnjih obiskih spletnega mesta.

Kako lahko urejam nastavitve piškotkov?

Če se boste pozneje skozi sejo brskanja odločili spremeniti svoje nastavitve, lahko na zaslonu kliknete kartico »Zasebnost in piškotki«. To bo znova prikazalo obvestilo o soglasju, ki vam bo omogočilo, da spremenite svoje nastavitve ali v celoti umaknete svoje soglasje.

Poleg tega različni brskalniki ponujajo različne načine za blokiranje in brisanje piškotkov, ki jih uporabljajo spletna mesta. Nastavitve svojega brskalnika lahko spremenite, da piškotke blokirate / izbrišete. Če želite izvedeti več o upravljanju in brisanju piškotkov, obiščite www.allaboutcookies.org.